donderdag 21 november 2013


23 oktober naar de Oostvaardersplassen voor het burlen van het Edelhert. Degene die ons met de elektrische wagen zou rond rijden door dit gebied was reeds naar huis gegaan. Dus wachten totdat hij terug was. Ondertussen kregen we koffie aangeboden om de tijd te doden. Er lopen dus ook veel paarden en koeien rond in dit gebied. 
Onderweg in het gebied nog een flinke regenbui gehad, dus ook een regenboog gezien. Het is de moeite waard geweest om weer naar dit schouwspel te kijken.
Alle volgende foto's zijn naar het formaat 16/9 (breedbeeld) gezet.



                                     


                                      

                                      




De volgende foto heb ik genomen omdat de ganzen opvliegen door de zeearend die op jacht was naar voedsel. Bij het vergroten is de zeearend te zien (niet duidelijk) maar de foto is over grote afstand genomen. Hij is in het midden te zien aan het afwijkende silhouet op de foto. Brede vleugels en een witte rand bij de staartveren.
                      













Begin november voor een paar dagen naar Texel geweest om uit te waaien en te genieten van de storm die er stond terwijl wij er waren. Storm, regen en goed wandelweer, dus hebben we genoten. Veel vogels voor de deur die door de buurman werden gevoerd. Ook weer de nodige foto's gemaakt die hier volgen.









De slufter is hier vol gestroomd met zeewater zodat we er niet kunnen lopen.




Uitzicht vanaf de vuurtoren van Texel.







De reddingsbrigade is aan het oefenen geweest op zee en keren nu terug naar hun thuishaven. Dit blijft een mooi gezicht zolang er niets aan de hand is op zee. De boot wordt opgehaald door een speciale trailer met trekker er voor.









2 opmerkingen:

  1. Hallo Hans, prachtige foto's vooral die van de Oostvaardersplassen en Texel,
    helemaal zoals ik ook graag fotografeer.
    Je had natuurlijk toch gelijk: mijn lens is 18-270 mm, ik kan dat nooit onthouden.
    Hartelijke groet, Ellen, tot ziens in Het Rugcentrum.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen